İNTERNET HABERLERİMİZ

 

KLOR, SAÇA ORYALDEN DAHA FAZLA ZARAR VEREBİLİR

Meteorolojinin ‘Afrika sıcakları geliyor’ uyarısının ardından deniz kenarında ya da havuzda serinlemek isteyen tatilcilerin sayısı her geçen gün artarken, uzmanlar özellikle tuzlu ve klorlu suların saçlar üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirtiyorlar. Trikolog (saç ve saç derisi uzmanı) Talat Sam, klorun saçlara oryalden daha fazla zarar verebildiğini belirterek, “Klor oranı iyi ayarlanmamış bir havuzda bırakın saçlarınızı, mayonuzun rengi dahi değişebilir” dedi.

Trikolog Talat Sam, LTS Teknoloji Grup bünyesinde kurdukları GeoMASS AR-GE Laboratuvarında, su, toz, güneş ışığı, rüzgar gibi farklı dış etkenlerin günlük yaşamda saçlara etkisini araştırdıklarını ve çözüm ürettiklerini kaydetti.

Saçlara yaz aylarında en fazla etki eden dış unsurun özellikle tatil sıralarında günün büyük bölümünün geçirildiği havuz ve deniz olduğunu belirten Sam, şunları söyledi: “Güneşin yaydığı ultraviyole ışınlar, deniz suyundaki tuz ve havuzdaki klor ile birleştiğinde saçların en büyük düşmanı oluyor. Eğer bu dönemlerde gerekli önemler alınmazsa saçlar çok kısa sürede yıpranabilir, matlaşabilir ve hiç istemeyeceğiniz kırılmalar ve dökülmeler başlayabilir. Kadınlar, saçlara uygulanan ve ‘oryal’ olarak da bilinen kimyasal maddenin zararını çok iyi bilir. Havuzdaki klor bazen bu oryalden bile daha fazla zarar verebiliyor. Klor oranı iyi ayarlanmamış bir havuzda bırakın saçlarınızı, mayonuzun rengi dahi değişebilir. Deniz, havuz keyfinin olumsuz izlerini yok etmek için içeriği özel bitki ekstratları ve oksijenle zenginleştirilen saç ürünlerinden kullanmak diğer aylara göre daha fazla önem taşıyor. Yıllar süren araştırma sonrası ortaya çıkan Revox ürünlerimiz Türkiye ve Ortadoğu dışında sahil turizminin yoğun olduğu ülkelerde de kısa sürede pazar bulmayı başardı.”

Sam, ayrıca, gün ışığının dik geldiği öğlen saatlerinde saçların mümkün olduğunca güneş ışınlarından korunması, havuz ya da denize girerken bone kullanılması, ardından bol su ile yıkanması, yıkama suyunun çok sıcak olmaması, fönden uzak durulmasının da yaz aylarında saçların bakımını kolaylaştıracağını belirtti.

BAŞÖRTÜLÜ KADINLARA ÖZEL ŞAMPUAN.

REVOX’un üreticisi LTS Teknoloji, başörtülü kadınlar için şampuan üretti. Şampuan ile saç dökülmelerinin azalacağı öngörülüyor.

LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam, başörtüsünün saçları havasız bırakması ve sıcaklarda aşırı nem nedeniyle bakteri ve mantar üretmesi sonucu saç dökülmesini artırdığını söyledi. Başörtülü kadınların bu tür şikayetlerine çözüm üretebilmek için çalışmalar yaptıklarını aktaran Sam, satış öncesinde uluslararası kuruluşlarda yapılan testlerden olur aldıktan sonra müşterilerin karşısına çıktıklarını kaydetti. Şampuanlarını kullanan bayanlardan olumlu dönüş aldıklarını söyledi. Ürünü kullanan müşterilerinden memnuniyet verici geri dönüşler aldıklarını ifade eden Sam, "Kapalı saçlardaki mantar üremesi ve saç kayıplarını engelleyecek şampuanları üretmek için yurt içi ve yurt dışında uzun uğraşlar verdik. Kapalı saçlara özel olarak tasarlanan REVOX şampuanları, olumlu etkisi görüldükçe insanlarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alacak." dedi.

Talat Sam, "Sürekli kapalı kalan saçlarda, oksijen yetersizliğinden kaynaklı olarak mantar üremesi görülüyor ve saç telleri normale oranla daha çok dökülüyor. Türkiye’deki kadınların yüzde 70 gibi büyük bir oranının kapalı olduğunu ve saçların kadınlar için ne kadar önemli olduğunu düşündüğümüzde, aslında biz şampuan üretmekle kalmayıp, kadınların kendilerini daha iyi hissetmelerine vesile oluyoruz. Çünkü yapılan etkinlik testlerinde başörtülü kadınlarda sürekli ve düzenli kullanım durumunda saç dökülme sorununu hiçbir yan tesir göstermeden önlediği, saçlara ekstra parlaklık, canlılık ve elastikiyet getirdiği, kepek oluşumunu azalttığı ve yenilenmesine yardımcı olduğu gözlendi."

TÜRKİYE YERLİ 3D YAZICIDA OYUN KURUCU OLUYOR.

Teknoloji alanında kendi markasını üretme mücadelesi veren Türkiye, yerli 3D yazıcı çalışmalarını özel teşvik kapsamına alıyor. Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) tarafından belirlenen iki yıllık Ar-Ge programında yerli 3D yazıcılar ‘öncelikli desteklenecek alan’ olarak belirlendi. Tamamı yerli ilk 3D yazıcıyı üreten LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam, Türkiye’nin ilk kez tüm dünyanın peşinden koştuğu bir teknolojinin merkez üssü olmaya hazırlandığını açıkladı.
Otomobil başta olmak üzere, savunma sanayi, bilgisayar, havacılık, telekomünikasyon ve yazılım alanlarında yerli üretim çalışmaları başlatan Türkiye, ileri teknoloji gerektiren 3D yazıcı alanından da söz sahibi olmak istiyor. Dünya genelinde sağlıktan savunmaya, mimariden iletişim teknolojilerine kadar hemen her sektörde belirleyici rol oynaması beklenen 3D yazıcılar, Türkiye’nin geleceğe dair planlamalarında ilk sıraya yerleşti.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çatısı altında faaliyetlerini sürdüren BTYK tarafından belirlenen stratejiye göre 3D yazıcılar, 2015-2017 yılları için Ar-Ge çalışmalarında ‘öncelikli desteklenecek alan’ olarak belirlendi.

"YERLİ OLMAK YETMEZ İHTİYACI DA KARŞILAMALI"
Türkiye’nin tamamen yerli ilk 3D yazıcısı ‘TeTe’nin üreticisi olan LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu tarafından alınan kararı büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. 3D yazıcı üretimi alanında yeterli altyapı ve bilgi birikimine sahip olduklarını aktaran Talat Sam, “Bana göre teknolojinin sadece yerli olması yeterli değil, piyasanın ihtiyaçlarına da cevap verebilmesi gerekir. Biz bunu sağladık ve Türkiye’nin ihtiyacı olan yerli 3D yazıcıyı yüksek teknolojiyle Ankara’da üretmeyi başardık. 3D yazıcı teknolojisi 21. yüzyılın sanayi devrimi. Teknolojiyi yakalamak isteyen ülkeler 3D yazıcıların gücüne odaklanmış durumda. Ülkemizin de bu güce odaklanması ve Bakanlık düzeyinde adımlar atılması memnuniyet verici” şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Barack Obama’nın son ‘ulusa sesleniş’ konuşmasında 3D yazıcılara işaret ettiğini hatırlatan Talat Sam, “Başta ABD olmak üzere dünya genelinde çok sayıda ülkenin üretim şekillerini değiştirebilecek bir teknolojiden söz ediyoruz. Türkiye geçmiş yıllarda otomotiv, bilgisayar, cep telefonu gibi alanlarda öncü olma trenini kaçırdı. 3D yazıcı teknolojisi ile ilk kez tüm dünyanın peşinden koşacağı bir teknolojinin üretim üssü olabiliriz” ifadelerini kullandı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın geçtiğimiz ay yaptığı ‘20 milyon dolarlık 3D yazıcı piyasası oluşacak’ açıklamasının ardından harekete geçen Bakanlığa bağlı BTYK, 2015-2017 yılları çağrı planlamasının ilk sırasında 3D yazıcıların olduğunu açıklamıştı. BTYK, son 3 yılda 650’nin üzerinde projeye 500 milyon liralık destek sağladı. Dünya genelinde her yıl ortalama yüzde 25-30 oranında büyüyen 3D yazıcı sektörü 4 milyar dolarlık bir market hacmine sahip.

3D YAZICI (ÜÇ BOYUTLU BASKI) NEDİR?

Üç boyutlu baskı; sanal ortamda tasarlanmış herhangi şekildeki bir üç boyutlu nesnenin katı formda basılması işlemidir. Elektronik parçalar ve motorlar dışında neredeyse bütün mekanik parçalar 3D yazıcı tarafından basılabilir.
Değişik türlerde ve tekniklerde baskı yapabilen üç boyutlu yazıcılar vardır. En yaygın kullanıma sahip olan üç boyutlu yazıcıların çalışma prensibi bilgisayar ortamında hazırlanmış herhangi bir üç boyutlu bir nesnenin sanal olarak katmanlara bölünmesine ve her bir katmanının eritilen hammadde dökülerek üst üste gelecek şekilde basılmasına dayanır.

3D yazıcıya devlet desteği !

GELECEĞİN üretim teknolojisi olarak bilinen Üç Boyutlu (3D) yazıcıyı tamamen yerli imkanlarla Türkiye’de geliştiren LTS Teknoloji, seri üretim için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan destek aldı.

Ankara’da seri üretime geçecek 3D Yazıcı, 350 dolarlık fiyatıyla tüm evlerde kullanılabilecek. Çocukların 3D yazıcı ile kendi legosunu üretebileceğini belirten LTS Teknoloji’den Talat Sam, “Çocukların hayal gücünü geliştiriyoruz. 3D yazıcı, Yüksek Hızlı Tren’in (YHT) planlamasında kullanılıyor” dedi.

350 DOLARA EVLERE GİRER
LTS Teknoloji’nin geliştirdiği 3D yazıcı ise Tekno Yatırım Destek Programı kapsamında 10 milyon liralık teşvik aldı. Böylece yazıcının Türkiye’de tamamen yerli imkanlarla seri üretime geçmesi için kritik bir eşik aşılmış oldu. Yaklaşık üç ay içinde Ankara’da 3D yazıcının seri üretimine başlayacaklarını söyleyen Sam, “Bu proje Türkiye için dönüm noktası olacak” dedi. 3D teknolojisinin yaklaşık 350 dolara satılacağını belirten Sam, Türkiye’nin teknolojide iyi bir noktada olduğunu kaydetti. Sam, 3D teknolojisiyle ilgili şunları söyledi.

YHT’LERDE KULLANILIYOR
“Bu proje Türkiye için dönüm noktası olacak. 3D dünyadaki en son teknolojik trendi ifade ediyor. Bu cihazla çocukların hayal gücünü geliştireceğiz. Seri üretimle ürünü ucuzlatıp evlerde kullanılmasını sağlayacağız. Pasta yapımından, oyuncaklara; kırılan masa ayağından, diş protezlerine ve savunma sanayine kadar tüm hayallerin gerçekleşmesi mümkün olacak. Şu anda 3D printer YHT’nin planlamasında kullanılıyor. Prototip trenlerin geliştirilmesinde 3D printerdan yararlanılıyor. Ağız, diş, bacak protezlerinde, robot teknolojilerinde ve maket yapımında kullanılabilir. İnşaatçıların bir senede ürettiği konut maketlerini bu teknolojiyle bir haftada geliştirebiliriz.

BTYK’DA GÜNDEM OLMALI
Dünyada 3D, üçüncü sanayi devrimi olarak adlandırılıyor. Türkiye de teknoloji devrimcileri arasına giriyor. Söz sahibi bir ülke oluyoruz. Treni kaçırmamak gerekiyor. Bu alanda kendi markamızı dünyaya duyurmamız lazım. Biz bu printerleri hem daha küçük hem daha ucuz yapıyoruz. 350 dolara her eve girebilir. Çocuklar bu sayede kendi legolarını tasarlayabilir. Ancak bu teknolojinin Bilim, Teknoloji Yüksek Kurulu’na (BTYK) sevk edilmesi gerekiyor. Bu kritik proje BTYK desteği alırsa Türkiye bir dönüm noktası yaşar.”

Yüksek Hızlı Tren’de yerli 3D printer imzası

TC Vagon Sanayi A.Ş (TÜVASAŞ), Türkiye’nin ilk 3 boyutlu yazıcısını üreten LTS Teknoloji Grup ile ortak çalışma başlattı. TÜVASAŞ üreteceği vagonların tasarım aşamasında Türkiye’nin ilk ve tek yerli 3 boyutlu yazıcısı TeTe 3D printerı üreten LTS Teknoloji Grup’un yazıcısını kullanacak

LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam:“Bundan sonra tasarımı ve üretimi gerçekleştirilecek yüksek hızlı tren vagonlarında TeTe 3D Printerın da imzası olacak”

TC Vagon Sanayi A.Ş (TÜVASAŞ), Türkiye’nin ilk 3 boyutlu yazıcısını üreten LTS Teknoloji Grup ile ortak çalışma başlattı. Bundan böyle TÜVASAŞ üreteceği vagonların yapım ve tasarım aşamasında Türkiye’nin ilk ve tek yerli 3 boyutlu yazıcısı TeTe 3D printerı üreten LTS Teknoloji Grup’un yazıcılarını kullanacak.

LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam, Türkiye’nin ilk ve tek yerli vagon üreticisi olan TÜVASAŞ’ın, tasarım çalışmalarında gruplarının yüzde 100 yerli sermaye ile ürettiği TeTe 3D printerı kullanma kararı aldığını, TÜVASAŞ Genel Müdür Vekili Turgut Köksal’ın cihazın teslimi sonrası yerli üretim vagon maketini teşekkür plaketi olarak kendilerine hediye ettiğini bildirdi.

Talat Sam, Türkiye’de önemli başarılara imza atan TÜVASAŞ ile yaptıkları işbirliğinden dolayı büyük heyecan içinde olduklarını belirterek, “Kurum çalışanlarına TeTe 3D printer ile ilgili gerekli eğitimler verildi. Bundan sonra gerçekleştirilecek yüksek hızlı tren seferlerinde TeTe 3D printerın da imzası olacak. Yerli üretimin gücünü herkes görecek” dedi.

Dünyada çok sayıda sektörde 3D printerdan yararlanıldığının altını çizen Sam, mimari, endüstri hatta sağlık sektörlerinin bile 3D printer ile yeniliklere imza attığını ve geleceğin 3D printerlar tarafından şekilleneceğini söyledi. Talat Sam, Dünya çapında söz sahibi olan önemli bir ekonomi dergisi tarafından yapılan en yenilikçi ürün sıralamasında dünya genelinde İnovasyon yaratan şirketler arasında 20'nci olduklarını da anımsatarak, uzun süredir İnovasyon ve AR-GE çalışmaları yaptıklarını ve TeTe 3D printerın bu titiz çalışmaların sonucu ortaya çıktığını vurguladı.

Turgut Köksal ise, vagon plan ve tasarım aşamalarında TeTe 3D printerdan faydalanacaklarını belirterek, “yerli güçlerin buluşması” olarak tanımladığı bu işbirliğinin son derece önemli olduğuna dikkati çekti.

Beklenen babayiğit 3 D'den çıktı

Dünyada devrim olarak nitelenen 3 boyutlu printerı çok düşük maliyetlerle üretme başarısı gösteren Ankaralı LTS Teknoloji Grup,seri üretim için gün sayıyor.
Grup Başkanı Talat Sam: "Herkes otomotiv babayiğidinin peşinde. Bizce gerçek babayiğitlik 3D printerı bu maliyetlerle tamamen yerli teknoloji ile üretmekte. Biz bunu başardık" Gelişmiş ülkelerde henüz maliyetleri 15 bin ila 250 bin dolar arasında olan 3-D printerı 2 bin 500 dolara kadar çekme başarısı gösteren Ankaralı LTS Teknoloji Grup, seri üretim için gün sayıyor.

Grup Başkanı Talat Sam, yıllar süren AR-GE çalışmaları sonucu üretmeyi başardıkları TeTe adlı 3D printerın tüm testleri başarıyla geçtiğini kaydetti.
Eğitim, sağlık, mimari ve endüstri gibi çok sayıda sektörde ezber bozacak bir buluş olarak nitelediği 3D printerın, 2023'de dünya devi olmayı hedefleyen Türkiye'nin en önemli yatırımlarından biri olacağını ifade eden Talat Sam, şunları söyledi:

Anlaşmalı Ecza Depoları

İletişim

Genel Müdürlük: LTS TEKNOLOJİ GRUP BİNASI Alınteri Bulvarı 1251 Sokak No: 13
Yenimahalle - ANKARA TÜRKİYE

Telefon : 0312 287 14 08
Faks      : 0312 287 14 09
E-mail   : info@geomass.com.tr